Lakásfelújítási támogatás

A kormány rendelkezése alapján 2021. január 1-től elérhető a gyermeket nevelő családoknak szóló lakásfelújítási támogatás: ennek során az állam átvállalja az otthonokon végzett felújítási munkálatok költségeinek a felét. Ön is gondolkozik a lakásfelújítási támogatás igénybevételén, viszont bizonytalan a részleteket illetően? A Real Perfect Rapid Kft. szakszerű tanácsadással és megbízható munkavégzéssel hatékony segítséget tud nyújtani a felújítás előtt álló családoknak: kérjen tőlünk ajánlatot!

lakásfelújítási támogatás tanácsadás

Elkészült projekt

év tapasztalat

elégedett ügyfél

lakásfelújítási támogatásnál milyen munkák

Miről szól a lakásfelújítási támogatás?

Az otthonfelújítási támogatás azt mondja, hogy a 2021. január 1-e után kelt számlákkal kapcsolatos költségvetésnél az állam kifizeti a felújításra költött összeg felét, de maximum 3 millió forintot. Vagyis egy 6 millió forintos beruházás esetén az igénylő visszakap 3 millió forintot, amennyiben utóbb el tud számolni az anyag, illetve a munkadíjjal. Természetesen a gyermeket nevelő családok esetében is vannak feltételek, amelyenek teljesülniük kell, ha igénybe szeretnék venni a támogatást.

Azonnal hozzá szeretne kezdeni lakásának felújításához?

Akkor jó helyen jár! Munkatársaink szívesen segítenek Önnek: vegye fel velük a kapcsolatot!

Kik kérhetik a lakásfelújítási támogatást? 

Minden olyan szülő igényelheti, aki legalább egy gyermeket nevel. Ráadásul csak a házastársak vagy élettársak egyik tagja is igényelheti még akkor is, ha a másik fél nem felel meg a feltételeknek, pl: külön lakcímen lakik. Gyermeknek minősül a rendelet alapján:

  • a 12. hetét betöltött magzat,
  • a 25. évét még be nem töltött gyerek,
  • valamint a 25 éves vagy annál nagyobb személy, aki tartósan beteg vagy megváltozott munkaképességű.

A lakhatási feltételek esetében azok az érintettek élhetnek a lakásfelújítási támogatással, akik az érintett lakás esetében együtt legalább 50%-os tulajdonjoggal bírnak. Emellett a szülőknek és a gyermeknek már egy éve a bejelentett lakcímen kell lakniuk.

A szülőkkel kapcsolatosan annyi megkötést ír elő a határozat, hogy amennyiben külön élnek, az a fél igényelheti, amelyik a gyermeket neveli. Egyébként kérhetik a Magyar Államkincstártól a lakásfelújítási támogatást házaspárok, élettársak, egyszülős családok és különélők, valamint elváltak is.

kik igényelhetnek lakásfelújítási támogatást
lakásfelújítási támogatás

Miben segíthet Önnek a Real Perfect Rapid Kft?

Fontos tudni, hogy a kérelem elbírálása utólagos. Vagyis előbb megfelelően kell végrehajtani mind építészeti, mind adminisztratív szempontból a felújítást. Előbbi esetében nyilvánvaló, hogy miért, utóbbinál pedig azért, hogy pozitívan bírálják el az Ön igénylését.

A Real Perfect Rapid Kft. tapasztalt csapata már 25 éve foglalkozik lakásfelújítással kapcsolatos kivitelező munkákkal, így számos területen hatékony segítséggel tudunk szolgálni Önnek:

 

  • Gyors rendelkezésre állás,
  • Szakszerű tanácsadás mind a lakásfelújítási támogatással, mind az lakásfelújítással kapcsolatban,
  • Rendszerezett és hiteles számlák, iratok és dokumentumok a lakásfelújítási támogatás igényléséhez,
  • Megbízható és minőségi munkavégzés,
  • Folyamatos tájékoztatás az együttműködés alatt,
  • Minden esetben pontos határidők,
  • Versenyképes árazás.